З вогнепальним пораненням ноги правоохоронця госпіталізовано / фото поліція Києва

У Києві на вулиці Григоренка бійці КОРДу затримали зловмисника, який стріляв у працівника поліції.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 190 («Шахрайство») Кримінального кодексу України та на підставі ухвали суду,  правоохоронці прийшли до одного з фігурантів справи для проведення обшуку.

«Чоловік відчинив двері квартири, а коли поліцейські представилися, вистрілив в одного із них. Після цього правопорушник зачинився у помешканні», - розповіли у поліції.

фото поліція Києва

Внаслідок інциденту, який стався близько 15:00, 28-річний співробітник кіберполіції отримав вогнепальне поранення ноги, його госпіталізували.

Читайте такожУ ТРЦ Києва сталася стрілянина, є поранений

У столиці негайно була введена спеціальна поліцейська операція, під час якої стрілка вдалося затримати. Правопорушником виявився 25-річний киянин. Пістолет, попередньо - травматичної дії, вилучено. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З ним проводяться слідчі дії.

Встановлено, що затриманий на веб-сайті пропонував організацію Інтернет бізнесу «під ключ». Клієнти сплачували внески від 27 до 60 тисяч гривень, після чого він зникав. Попередньо встановлено, що від шахрайських дій постраждали понад дві сотні осіб. Сума збитку становить понад 8 мільйонів гривень.

фото поліція Києва

«За фактом поранення поліцейського слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін.

Вас також можуть зацікавити новини: