facebook.com/mvs.gov.ua

В Одесі затримали п'яного чоловіка, який нацькував бійцівського собаку на патрульних поліцейських.

Читайте такожУ Дніпрі пес бійцівської породи напав на дитину та покусав поліцейського (фото)

Як повідомили в прес-службі управління патрульної поліції в Одеській області, 3 травня до поліції надійшло повідомлення про порушення правил вигулу собак.

Відео дня

Заявник повідомив, що у Ванному провулку перебуває п'яний чоловік із собакою бійцівської породи, який гуляє без намордника та повідка.

«Заявник схвильовано додав, що тварина кидається на дітей. Патрульні за лічені хвилини прибули на місце виклику й виявили порушника із собакою, на яких скаржились перехожі», - розповіли в прес-службі.

Зазначається, що чоловік поводився агресивно, на вимогу інспекторів заспокоїти тварину й надіти на нього повідець, не реагував.

Потім він нацькував собаку на патрульних і він кинувся на поліцейського.

«Аби знешкодити собаку було застосовано вогнепальну зброю, 34-річного порушника інспектори затримали», - повідомили в управлінні.

У прес-службі додали, що поранену тварину патрульні передали фахівцям, які доставили її до ветеринарної лікарні.

У громадській організації Animal-Sos-Odessa, представники якої зараз опікуються собакою, засуджують поліцейських і називають їхні дії «свавіллям».

Зоозахисники вважають, що інспектори повинні були відразу дзвонити до муніципальної служби захисту тварин (служби відлову), а «не йти на чоловіка».

«У собаку вистрілили три рази. Потім кинулися на господаря, скрутили..., а про тварину ніхто не згадав», - заявили в організації, зазначивши, що їхніх представників викликали перехожі.

При цьому громадські активісти стверджують, що самі розшукали поранену тварину, яка поплатилась за те, що захищала господаря. Як зазначається, собака був доставлений до клініки «Айболить», де вже прооперований. Припускають, що собака залишиться інвалідом. Представники Animal-Sos-Odessa оголосили збір коштів для лікування пса.