Зниклий чоловік не вміє плавати і говорить тільки по-англійськи / фото Платформа " 911"

В Одеській області поліція розслідує обставини зникнення під час відпочинку на яхті громадянина Нігерії.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, інформація про зникнення іноземця, який відправився на морську прогулянку, надійшла в правоохоронні органи в четвер, 20 серпня.

На даний час відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Відео дня

"Це попередня правова кваліфікація. Зараз чоловік значиться як зниклий безвісти. У разі виявлення тіла призначать ряд експертиз, у тому числі з метою встановлення причин смерті», - пояснили в главку.

Як повідомили волонтери Пошукової Платформи "911", яка займається пошуком зниклих людей, 20 серпня громадянин Нігерії Обарі-Марк Калеб, 1999 р. н., перебував на яхті приватного яхт-клубу «Совіньон» (Овідіопольський район Одеської області).

Читайте такожНа Дніпропетровщині зниклу дівчину знайшли мертвою у кар'єр єрі (фото)

За даними волонтерів, іноземець зник під час прогулянки, на яку вирушив у компанії 8 осіб (разом з капітаном яхти). До Одеси він прибув разом зі своїм другом, який також є громадянином іншої країни.

За даними волонтерів, на яхту, назву якої в яхт-клубі не повідомляють, Обарі-Марк Калеб відправився без товариша, якого на прогулянку не запрошували.

«Причалила яхта вже без одного пасажира - Калеба. Його супутники віддали товаришеві особисті речі зниклого - взуття і телефон. Стверджують, що пішов купатися і не повернувся. НП сталася за 4-5 км від берега...», - повідомили волонтери, додавши, що Калеб спілкується лише англійською мовою.

Що відомо про зниклого

Цього року він закінчив коледж Сумського державного аграрного університету, у нього є вид на проживання в Україні. Нігерієць не вміє плавати - цю інформацію підтвердили волонтерам студенти і викладачі сумського коледжу.

Зниклий іноземець на яхту був запрошений жінкою, яка, за даними громадських діячів, є власницею (або співробітницею) одного з відомих місцевих клубів з неоднозначною репутацією.

Платформа «911» має у своєму розпорядженні фотографією Калеба, на якій він - у цьому клубі в товаристві згаданої молодої жінки, знімок, за даними волонтерів, зроблений кілька тижнів тому.

Відзначається, що згадана жінка не йде на контакт з активістами, які ведуть пошук нігерійця. Крім того, товариш Калеба самостійно винайняв двох приватних дайверів, які обстежують акваторію Чорного моря, де міг потонути іноземець.