45 мешканців зруйнованого будинку тимчасово будуть жити в одному із столичних інтернатів / фото УНІАН

Доля трьох людей, які можуть знаходитися під завалами внаслідок вибуху в житловому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 у Києві, залишається невідомою.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко ввечері в коментарі журналістам на місці події, передає прес-служба КМДА.

За його словами, вже розгорнуто польове наметове містечко для людей, які мешкають у будинку, де стався вибух. Також міська влада організувала необхідне медичне забезпечення та  забезпечення їжею.

Відео дня

Читайте такожРятувальники знайшли третього загиблого через вибух на Позняках

«Ми надаємо допомогу всім, хто до нас звернулися. 45 людей тимчасово будуть жити в одному із столичних інтернатів. Також «Укрзалізниця« надала номери в готелях для постраждалих. Частина людей вирішили пожити у родичів та знайомих», – сказав Кличко.

Він підтвердив, що під завалами в будинку рятувальники знайшли тіло ще одного загиблого. На цей час це вже третя жертва вибуху. Невідомою залишається доля ще трьох людей.

«Рятувальники працюватимуть цілодобово і в них є все необхідне обладнання для роботи в таких умовах. Аби не трапилося повторних обвалів, вже завершили монтаж укріплюючих балок на 1 та 2 поверхах будинку. Також фахівці обстежують сусідні будинки. Нам треба точно знати, в якому вони стані, аби не наражати на небезпеку людей. Щодо будинку, де стався вибух, – фахівці кажуть, що, скоріш за все, його доведеться демонтувати. І головне – нам потрібно встановити причину вибуху», – зазначив мер.

Читайте такожВибух у житловій багатоповерхівці на Позняках: усі подробиці трагедії (фото, відео)

Також Кличко розповів, що поліція буде цілодобово охороняти периметр біля будинку, аби не було випадків мародерства, а також закликав людей не намагатися без дозволу рятувальників заходити у свої помешкання.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 червня, о 10:00 стався вибух будинку в Києві. Попередньо вибухнула газоповітряна суміш у дев’ятиповерховому житловому будинку за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 1/5. Внаслідок вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4, 5, 6, 7 та 8 поверхів. Серед версій вибуху розглядають, зокрема, вибух газу або вибухового пристрою.

Подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що в зруйнованій частині будинку мешкали понад 100 людей. Для розселення мешканців встановлюються намети. Крім того, частину постраждалих поселять в інтернаті, який розташований на Харківському шосе, 121/3 та забезпечать харчуванням.