REUTERS

Президент України Володимир Зеленський виконав одну з вимог терориста Максима Поганого, який тримає в заручниках пасажирів автобусу в центрі Луцька.

Зокрема, на сторінці президента у Facebook з'явилося відео, публікацію якого вимагав зловмисник. У ньому президент говорить про необхідність перегляду фільму.

"Фільм "Земляни" 2005 року. Дивитися усім", - сказав Зеленський російською мовою.

Відео дня

У коментарях до відео від імені Зеленського також з'явилися скріншоти вимог терориста, публікація яких також була його умовою для звільнення людей.

Зеленський виконав умову терориста / скріншот

Нагадаємо, сьогодні вранці в Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус "Берестечко - Красниловка", який зараз знаходиться на Театральній площі.

За попередньою інформацією, в заручниках від 10 до 20 осіб. Зловмисник має при собі вибухівку і зброю. Відомо, що чоловік висловлював обурення "існуючою системою в Україні". Він відмовився виходити і відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців.

В області введено оперативний план "Заручник". Центр перекритий поліцією. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що підозрюваним у захопленні автобуса із заручниками є 44-річний двічі судимий Максим Кривош ("Плохой").

Ввечері терорист звільнив трьох заручників.