этот материал доступен на русском

Смачно та корисно: рецепти салату з буряка

15:34, 28 травня 2020
Свята
3563 0
Смачний салат із буряка - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Цей овочевий салат прекрасний ще й тим, що його можна приготувати в будь-який пору року. Швидко, смачно, просто та корисно – все це про салат із буряка.

Салат з буряком і чорносливом

  • Буряк – 1-2 шт.
  • Чорнослив – 300 г
  • Волоські горіхи – 200 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез – за смаком

Чорнослив помити й замочити на 20-30 хвилин.

Читайте такожНіжно та соковито: рецепти найсмачнішого Жульєну

Буряк помити та відварити до готовності. Точний час приготування залежить від розміру і сорту буряка. Остудити й натерти на великій тертці.

Горіхи очистити. Розчавити качалкою або дрібно нарізати. Часник почистити і дрібно нарізати.

Всі інгредієнти перемішати. Заправити майонезом. Салат з буряком і чорносливом готовий.

Салат із запеченого буряка з куркою

  • Буряк (середнього розміру) – 3 шт.
  • Варене куряче філе – 400 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Волоські горіхи – 50-80 г
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – кілька столових ложок

Загорнути неочищений буряк у фольгу і помістити в розігріту до 200°C духовку на 45-50 хвилин. Дати коренеплоду охолонути, зняти шкірку та нарізати невеликими кубиками. Так само зробити з куркою. Подрібнити часник.

Горіхи дрібно порубати, злегка обсмажити на сухій сковороді, а потім разом з сіллю та майонезом додати до підготовлених інгредієнтів і перемішати.

Салат з буряка і солоних огірочків

  • Буряк варений – 400 г
  • Огірочки солоні – 150 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком

Чорний перець мелений – за смаком

Варений буряк почистити. Потерти буряк на тертці й видавити часник.

Як приготувати салат із буряка / фото ua.depositphotos.com

Огірочки порубати дрібними кубиками. Змішати буряк з часником та огірочками.

Заправити майонезом та сметаною, посолити і поперчити. Оскільки огірочки солоні, варто не переборщити з сіллю. Салат готовий!

Вітамінний салат "Щітка"

  • Капуста білокачанна – 200 г
  • Морква – 150 г (1 шт. середнього розміру)
  • Буряк – 200 г (1 шт. середнього розміру)
  • Олія оливкова – 50 г
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Для цього салату використовуються лише свіжі та сирі овочі. Він є ідеальним вибором для розвантажувальних днів.

Читайте такожПальчики оближеш: рецепти смачних дерунів (відео)

Капусту тонко нашаткувати. Буряк очистити від шкірки, вимити й натерти на крупній тертці.

У посудині з’єднати всі овочі, перемішати. Додати оливкове масло. Скропити лимонним соком, перемішати.

Вітамінний салат готовий! Подавати його слід свіжоприготовленим.

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter