Погода на вихідні / фото Pixabay

На вихідних, 15 та 16 жовтня, в Україні утримається погода без опадів, з прохолодними ночами та слабким вітром.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, на погоду впливатиме антициклон Wim.

Відео дня

"На всій території нашої країни очікується малохмарне небо, слабкий вітер та відсутність опадів. У нічний та ранковий час у знижених ділянках місцевості, а також поблизу озер, уздовж річок, водосховищ можливі тумани, які погіршуватимуть горизонтальну дальність видимості до 200-500 метрів. Однак відразу після сходу сонця ці тумани почнуть швидко розсіюватися", - розказав синоптик.

За його даними, температура сьогодні та завтра в Україні опиниться в межах кліматичної норми, у південних, центральних та східних областях - нижче за норму на 1-3 градуси.

Вночі повітря місцями охолоне до невеликих морозів, а вдень прогріватиметься до цілком комфортних показників.

Погода на 15 жовтня

Так, за словами синоптика, у суботу в західних областях очікується мінлива хмарність. Мінімальна температура повітря становитиме +2…+7 °С, максимальна досягне +14…+19 °С.

У північній частині України буде малохмарно, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Температура повітря вночі опуститься до +3...-2 °С, вдень стовпчики термометрів покажуть +10...+15 °С.

У центральних областях - малохмарно, без опадів. Вночі та вранці місцями туман.Мінімальна температура вночі становитиме +4…-1 °С, максимальна вдень +11…+16 °С.

На півдні України очікуться мінлива хмарність. Вітер східний, 5-10 м/с, у Криму та Приазов'ї 9-14 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах +2…+7 °С, вдень +12…+17 °С.

У східних областях буде сухо та малохмарно. Вночі та вранці місцями туман. Вночі темперартура коливатиметься в межах -3…+2 °С, вдень максимальні значення досягнуть +9…+14 °С.

Погода 16 жовтня

У західній частині України 16 жовтня буде хмарно із проясненнями, без опадів.  Температура вночі +3…+8 °С, вдень максимальні значення виявляться в межах +14…+19 °С.

У північних областях буде малохмарно. Вночі повітря охолоне до +2...-3 °С, вдень прогріється до +9...+14°С.

У центральному регіоні малохмарно та сухо. Температура повітря вночі становитиме +3...-2 °С, вдень +11...+16 °С.

"На півдні України очікується мінлива хмарність. Вітер північно-східний, 5-10 м/с, у Приазов'ї вдень окремі пориви до 15-20 м/с", - попередив синоптик.

Температура повітря вночі очікується в межах +2…+7 °С, у Криму та Приазов'ї до +10 °С. Вдень максимальні значення становитимуть +13…+18 °С.

У східній частині країни - малохмарно. Вночі мінімальна температура становитиме -3…+2 °С, вдень +10…+15 °С.

Бабине літо в Україні: прогнози синоптиків

В Україну завітало бабине літо. Дощі покинули територію нашої країни, а температура підіймається вище +20 градусів.

За прогнозами народного синоптика Стаса Щедріна, бабине літо в Україні може тривати до кінця другої декади жовтня.

Як повідомляв Погода УНІАН, на вихідних в деяких областях України очікується потепління. Підвищення температури очікується на заході країни. При цьому в інших регіонах України збережеться прохолодна осіння погода. Місцями на сході та північному сході температура вдень не підніметься вище +10°...+11°. Опади не очікуються.

Вас також можуть зацікавити новини: