Води у Дінпрі стає менше / фото УНІАН, Олександр Синиця

У Київській міській військовій адміністрації інформують про подальше зниження рівня паводку на річці Дніпро. Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні оперативній інформації КМВА.

"Станом на 9:30 22.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 308 см. Цей показник на 16 см менше, ніж учора. Падіння рівня води в Дніпрі в межах столиці триває від початку тижня. За ці останні дні рівень води впав майже на 50 см", - повідомляє адміністрація.

Як зазначається, в Києві утримується підтоплення заплавних територій та низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок.

Відео дня

Водночас аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано.

"За попередніми прогнозами Укргідрометцентру, пік весняного водопілля для столиці очікувався сьогодні, 22 квітня. Поки рівень паводку на Дніпрі в межах м. Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста", - йдеться в повідомленні.

Водопілля в Україні - що варто знати

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня в Україні через інтенсивні опади та підняття рівнів води в річках розпочалися підтоплення.

17 квітня в ДСНС заявили, що фіксують тенденцію до зниження темпу підняття рівня води в річках на півночі України.

За даними Укргідрометцентру, з 19 по 22 квітня рівень води утримуватиметься близьким до максимальної позначки піку весняного водопілля у Верхньому Дніпрі.

20 квітня гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота сказав, що цього року паводок в Україні був аномальним і найбільшим за останні десятиліття.

Вас також можуть зацікавити новини: