Джемилев ответил Путину о сакральности Кріма и Москві \Фото: УНИАН

"Те, що там хрестився Князь Володимир, так він же був Князем Володимиром Київським. Якщо колись хтось на нашій території хрестився або ще щось робив і на цій підставі... Тоді Москва теж для кримських татар дуже сакральне місце - Девлет Герай, після того, як він захопив Москву (в 1571 році - ред.), вивішував там свій батіг для науки іншим. Але ми ж не претендуємо на Москву, як на наше сакральне місце", - сказав Мустафа Джемілєв в інтерв'ю естонському "Радіо 4".

Читайте такожКримські татари пригрозили Путіну соціальним вибухом

"Одним словом, в політиці Росії спостерігається сильний примітивізм. Але це для внутрішнього споживання, за кордоном над ним сміються", - сказав він.

Відео дня

На думку Мустафи Джемілєва, російський президент проповідує цінності, які за великим рахунком ніякі не цінності. "Що принесло приєднання Криму до Росії жителям півострова? У жителів зараз немає ніякого ентузіазму. Зараз там тільки страх. Причому такий страх, який був у 50-ті роки в радянський час. Боязнь щось сказати, щоб завтра тебе не викликали, і не до тебе прийшли з обшуками. Донесення дійшли до таких розмірів, що люди просто бояться розмовляти з близькими, не кажучи вже про телефони. Там все прослуховується. Звичайно, ніхто не скаже, що погано, що ми стали частиною Росії, тому що завтра за це доведеться відповідати".

Нагадаємо, 4 грудня президент Росії Володимир Путін у посланні Федеральним зборам заявив, що Крим для Росії має "величезний цивілізаційний і сакральне значення".