У МЗС РФ розказали про долю "нормандського формату" / фото tut.by

Майбутня доля перемовин щодо врегулювання ситуації на Донбасі у "нормандському форматі" за участю лідерів Росії, України, Франції та Німеччини напряму залежатиме від результатів українських президентських виборів.

Про це розповів журналістам 11 квітня заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передає ТАСС.

Читайте такожНімеччина виступає за збереження "нормандського формату" для вирішення конфлікту на Донбасі

Відео дня

"Треба почекати 21 квітня і не дуже захоплюватися ворожінням на кавовій гущі. Підсумки голосування багато в чому визначать, чи буде прискорення в цьому процесі, чи буде сам процес більш субстантивним і результативним або знову повернеться до того млявого безрезультатного обговорення, яке, на жаль, було властиво для позиції української сторони впродовж останніх років", - заявив він.

На початку квітня у німецькому уряді запевнили, що співпрацюватимуть з будь-яким кандидатом, який переможе на виборах в Україні.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента України. Через тиждень ЦВК офіційно оголосила результати голосування. Згідно з результатами підрахунку 100% бюлетенів, до другого туру проходять Володимир Зеленський (30,24%) і Петро Порошенко (15,95%). Тимошенко посіла третє місце з результатом в 13,4%. Єдиним регіоном, де вона здобула перемогу, стала Івано-Франківська область. Порошенко переміг у Львівській і Тернопільській областях, Юрій Бойко - у Луганській та Донецькій областях, а Зеленський - у решті.

Зеленський закликав свого опонента провести дебати на НСК "Олімпійський" у Києві. 

Порошенко на його виклик погодився. У МВС вже заявили про готовність забезпечити порядок на головній спортивній арені столиці.