У МВС відреагували на скандальний ролик із Зеленським і вантажівкою / фото УНІАН

Слідство і прокуратура дадуть правову оцінку передвиборчому відеоролику, де кандидата в президенти України Володимира Зеленського збив "Камаз".

Про це повідомив член колегії МВС, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передає «Обозреватель». Він також прокоментував вимогу першого віце-спікера парламенту Ірини Геращенко відкрити кримінальне провадження проти творців "Слуги народу".

"Ірина Геращенко намагається в своїй заяві притягнути до відповідальності авторів сценарію і акторів фільму, який є художнім вимислом. Є сотні фільмів в Америці і Європі, де показуються напади і розстріли парламентів, президентів, захоплення тощо. Ролик з Володимиром Зеленським, де він йде вулицею з людьми – це спроба закликати до вбивства цілком реальної людини. Це вже не художня вигадка", – зазначив радник глави МВС.

Відео дня

Читайте такожПорошенко про відеоролик з Зеленським та вантажівкою: «прийди на дебати - і все закінчиться»

"Мабуть, Геращенко мало дивиться голлівудських бойовиків, в яких регулярно то захоплюють літак з президентом, то підривають Капітолій тощо. А ось малювати в роликах і запускати на офіційному каналі президентського штабу, як цілком реальна людина Володимир Зеленський, кандидат у президенти, зноситься фурою, до речі, російського виробництва "Камазом", я вважаю, це некоректно, незаконно і неправильно", – додав Геращенко.

За його словами, команда Зеленського звернулася в поліцію з аналогічною вимогою – розібратися, "хто таким чином намагається покінчити з ним".

"Слідчі та прокурори повинні дати правову оцінку і заяві команди Зеленського про неприпустимість подібного роду закликів до вбивства, і заяві Геращенко. Кіберполіція МВС буде встановлювати, хто конкретно поширював ці ролики, чи був це штаб Порошенка, хто кому давав вказівки", – заявив радник глави МВС.

"Є таке поняття в експертизі, як заклик до вбивства. Якщо хтось постійно говорить, що когось треба збити, вбити тощо, то знаходиться якась неадекватна людина, яка це робить. Є стаття в Кримінальному кодексі – заклик до вбивства, провокація до вбивства", – пояснив він.

Також Геращенко прокоментував кадри з серіалу "Слуга народу", на яких герой Зеленського виголошує промову на похоронах попереднього глави держави.

"А хто сказав, що там Петро Порошенко в труні? Це Ірині Геращенко здалося. А ось у ролику, де Володимира Зеленського збиває "Камаз" – це реальність", – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня в штабі Зеленського заявили, що їх кандидату можуть посилити охорону у зв'язку з публікацією в Telegram-каналі, який пов'язують зі штабом іншого кандидата в президенти, чинного глави держави Петра Порошенка, відеоролика, де фура збиває його опонента.

Згідно з повідомленням, о 21.34 10 квітня в Telegram-каналі під назвою "Європейське майбутнє України", який штаб Зеленського пов'язує з Порошенком, було опубліковано відео, на якому фура збиває Зеленського. В "Зе! Команді" заявляють, що відеоролик змонтований на основі останнього агітаційного ролика Зеленського, який вийшов вранці 10 квітня.

За даним фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України - погроза або насильство стосовно державного чи громадського діяча.