У Франції розповіли про заходи, які має вжити Росія для подолання кризи в ПАРЄ / фото ©Council of Europe

Державний секретар Франції з європейських справ Амелі де Моншален розповіла про заходи, які має вжити Росія для подолання кризи в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Читайте такожУ ПАРЄ відмовилися слухати доповідь щодо шантажу та відповідальності РФ за MH17

Як передає кореспондент УНІАН, на літній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка проходить 24-28 червня в Страсбурзі (Франція) народний депутат України Олексій Гончаренко зазначив, що серед членів ПАРЄ є розуміння того, що Росія має зробити внесок у вирішення кризи в Асамблеї, однак такі заходи вживаються тільки з боку Ради Європи. У зв'язку з цим він порушив питання про те, чи буде Франція очікувати від Росії вжиття конкретних заходів, включаючи звільнення всіх українських політичних в'язнів і українських військовополонених моряків.

Відео дня

У відповідь держсекретар Франції заявила, що робляться певні жести і кроки для налагодження діалогу з Росією, але "цього недостатньо". "Інша сторона має також зробити свою частину роботи. Російська Федерація - сплатити свої внески", - сказала вона.

Також де Моншален зазначила, що Росія має приймати комісара ПАРЄ з питань захисту прав людини без затримок і давати дозвіл на відвідування будь-яких місць в Росії.

За її словами, необхідно, щоб Росія випустила всіх заарештованих журналістів.

Крім того, сказала де Моншален, у питанні звільнення захоплених Росією українських моряків Франція працює з міжнародними партнерами, у тому числі з Німеччиною, на найвищому рівні. "Президент Макрон офіційно порушив це питання, і досить жорстко", - сказала де Моншале.

Зокрема, за її словами, Макрон обговорював це питання з президентом Росії Володимиром Путіним.

Також вона сказала, що під час візиту до Києва наприкінці травня міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан зустрівся з сім'ями українських моряків.

"Ми працюємо на всіх рівнях. Ми знаємо, що органи найвищого рівня залучені до процесу", - повідомила де Моншален і запевнила, що ця робота продовжиться.

Крім того, держсекретар наголосила на важливості мати можливість захищати права простих росіян.

"І безумовно, ми маємо враховувати інтереси всіх, включаючи росіян, чиї права не повинні порушуватися, і правозахисники, представники меншин, журналісти, інші росіяни - вони хочуть реалізувати європейські цінності, і вони не можуть стати заручниками політичних розбіжностей. Ми маємо уникнути цього будь-якими способами", - заявила вона.