Ілюстрація / REUTERS

Сенат США схвалив законопроект "Бюджет США на 2020 рік на потреби національної оборони", у якому передбачено до 300 мільйонів доларів безпекової допомоги Україні.

Про це повідомляє посольство України в США на сторінці в Facebook.

Читайте такожКомітет Конгресу США схвалив 445 мільйонів доларів допомоги для України

Відео дня

Зазначається, що ці кошти на 50 мільйонів доларів перевищують асигнування поточного року.

"Законопроектом передбачено спрямувати 100 мільйонів доларів із 300 мільйонів доларів виключно на летальні види озброєнь. Пропонується розширити напрями допомоги США у зміцненні обороноздатності Збройних Сил України шляхом включення до неї засобів берегової оборони, протикорабельних ракет, а також систем, що сприятимуть підвищенню ефективності управління військами, зокрема, протиповітряної та берегової оборони", - йдеться в повідомленні.

Закон набуде чинності після його узгодження з Палатою представників та підписання президентом США.

Раніше УНІАН повідомляв, що підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону "Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік", у якому $250 млн пропонується виділити для безпекової допомоги Україні. Із зазначеної суми $50 млн пропонується спрямувати виключно для надання летальної зброї оборонного характеру.

Комітет з питань збройних сил Сенату США затвердив проект, яким пропонувалося збільшити безпекову допомогу до 300 мільйонів доларів.