"Телеміст" між NewsOne  і пропагандистами планувалося провести 12 липня / фото УНІАН

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення не може позбавити телеканал NewsOne ліцензії.

Про це в ефірі "Прямого" заявив член регулятора Сергій Костинський.

Читайте також"Давайте поговоримо": Зеленський запропонував Путіну формат переговорів за участю Трампа (відео)

Відео дня

"Перша позиція полягає в тому, що засідання Нацради відбудеться завтра об 11 годині. На порядку денному тільки одне питання і воно пов’язане з заявами про телеміст українського каналу з російським мовником. Представники правоохоронних органів також можуть прийти на засідання, оскільки воно відкрите. Сьогодні законодавство не дозволяє відкликати будь-яку ліцензію телеканалів через пропаганду органів держави-агресора, через розпалювання ворожнечі, через fake-news. Через це ми плануємо звертатися до парламенту, вносити ці зміни в законодавство, щоб Нацрада могла оперативно та жорстко реагувати не попередженнями, не штрафами, а саме призупиненням дії ліцензії за цими фактами", – повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, телеміст між російським телеканалом «Росія» і українським NewsOne був анонсований на 12 липня.

8 липня президент Володимир Зеленський назвав анонсований телеміст дешевим, але небезпечним піар-ходом перед парламентськими виборами, щоб розділити українців на два табори.

Виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував президенту скликати засідання Ради національної безпеки і оборони для запровадження санкцій проти юридичних осіб, що мовлять під логотипами «112 Україна» і NewsOne.

Після цього телеканал NewsOne повідомив про скасування анонсованого телемосту.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ відкрила кримінальне провадження про замах на скоєння державної зради у зв’язку з намірами телеканалу NewsOne провести телеміст. Також Луценко заявив, що один з бенефіціарів NewsOne є співвласником російського ПАТ «Промсвязьбанк», через який фінансуються оборонні замовлення Росії.

У РНБО відбулася нарада з питань забезпечення інформаційної безпеки. За підсумками наради було дано ряд доручень, зокрема, Службі безпеки України та Національній поліції України «щодо забезпечення національної інформаційної безпеки з неухильним дотриманням свободи слова».