Корупція в Україні, констатував президент, процвітає / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив про передачу до правоохоронних органів матеріалів про ще одну корупційну схему в оборонній промисловості, за допомогою якої за сумнівними контрактами на офшорні компанії було виведено майже 30 млн доларів США.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики в Києві.

Читайте такожВирок поліцейській реформі? Як сержант Зоя Мельник розкрила таємниці роботи правоохоронців

Відео дня

«Корупція у нас процвітає і в дуже величезних масштабах. Ви чули гучну історію з корупцією в державному концерні «Укроборонпром». На днях ми передали до правоохоронних органів ще одну корупційну схему у сфері оборонної промисловості», - заявив він.

«Як виявилося, протягом 5 років діяльності попередньої влади спецекспортери лише за декількома сумнівними контрактами перерахували майже 30 млн доларів США на рахунки офшорних компаній за нібито надані послуги», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

4 березня журналісти оприлюднили нову частину розслідування закупівель комплектувальних за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому", згідно з яким чинний керівник держконцерну Павло Букін та колишній перший заступник секретаря РНБО Гладковський нібито отримували "відкати" за постачання висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану.

11 березня журналісти оприлюднили ще одну частину розслідування, згідно з яким НАБУ в грудні 2016 року вважало підозрілими контракти компанії "Оптимумспецдеталь" з Харківським бронетанковим заводом і внесло її до переліку фірм з ознаками фіктивності, але пізніше викреслило із цього списку. За даними журналістів, за таке рішення НАБУ нібито брало хабарі.

12 березня ДБР відкрило кримінальне провадження за фактами можливих зловживань правоохоронців у справах про оборудки в оборонній сфері (ч.3. ст. 368 Кримінального кодексу України). Зокрема, йдеться про можливе отримання хабарів посадовцями Генпрокуратури, СБУ, фіскальної служби та НАБУ.