Арахамія додав, що дуже хотів, аби інформація свідка була оприлюднена / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що свідок пропонування депутатам хабарів не прийде сьогодні в студію програми «Право на владу» телеканалу "1+1".

Як передає кореспондент УНІАН, про це Арахамія повідомив у коментарі журналістам перед початком опитування на поліграфі.

"На жаль, свідка не буде сьогодні в студії. Тому що йому заборонили правоохоронні органи. Кажуть, що є дві загрози: перша - це витік даних, які можуть слідчий процес якось порушити. А по-друге, враховуючи те, що кількість грошей в цій схемі дуже велика, - десь 20 мільйонів доларів на рік протягом останніх 5 років, здається. Тобто, вже хтось заробив близько 100 мільйонів доларів. Є потенційні загрози самому депутату і членам його родини", - повідомив Арахамія.

Відео дня

Він додав, що дуже хотів, аби інформація свідка була оприлюднена.

"До людини підійшли і дали навіть законопроект просто в руки і кажуть: треба зареєструвати", - додав лідер фракції.

Читайте також"Слуга народу" Дубінський пройшов перевірку на детекторі брехні (відео)

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня колишній віце-прем'єр Павло Розенко у Facebook написав, що нібито в Офісі президента підозрюють 11 народних депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тисяч доларів (кожному) за голосування на засіданні Комітету Верховної Ради проти одного з антикорупційних законопроектів. При цьому, за даними екс-посадовця, Офіс вимагає від депутатів пройти опитування на детекторі брехні.

Цю інформацію підтвердив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський, який також написав у Facebook, що Офіс президента «дійсно наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні».

«Причина - звернення в ОП декількох депутатів, яким не сподобалося голосування членів комітету, де було ухвалено рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і т.зв. «площадок Яценко» + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА», - написав депутат.

При цьому Дубінський назвав 8 законопроектів, які викликають запитання в цьому контексті.

Президент Володимир Зеленський заявив, що всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні щодо можливого отримання грошей за голосування в комітеті.

Також 23 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження (за ч. 4 ст. 368 ККУ) за фактом можливого отримання неправомірної вигоди 11 народними депутатами.

23 жовтня Арахамія пообіцяв запросити на прямий ефір програми «Право на владу» телеканалу «1+1» свідка, який підтвердить, що депутатам від «Слуги народу» пропонували гроші за голосування в парламентському комітеті.