Труба покине посаду голови ДБР / фото УНІАН

Звільнений глава Державного бюро розслідувань Роман Труба має понести покарання, якщо правоохоронці виявлять у скандальних записах його розмов склад злочину.

Читайте такожУхваленим сьогодні законом ДБР стає незалежним і прирівнюється за статусом до НАБУ – нардеп

Про це заявила народна депутатка України від партії "Слуга народу" Ірина Верещук, передає «Обозреватель». За словами нардепки, звільнення з посади глави ДБР не стане для Труби гарантією уникнення відповідальності.

Відео дня

"До керівника є питання. Він підозрюється в якихось політично заангажованих проектах, коли ми чуємо ймовірні його записи розмов багатогодинні, ми розуміємо, що є політичний тиск, є політична складова", – заявила Верещук.

На питання, чи треба розслідувати опубліковані в Telegram записи бесід, які компрометують главу ДБР, парламентарка відповіла: "Обов'язково. Такі звинувачення навіть для колишнього керівника ДБР не можуть бути просто словами або якимись скандалами з Telegram-каналів. Обов'язково має бути розслідування, внутрішня безпека. Також ті органи, які мають контролювати, мають довести, а суспільство має знати, це був голос Труби чи ні".

За її словами, відставка Труби не стане індульгенцією для глави ДБР.

"Мусить існувати невідворотність покарання. Якщо в діях Труби є склад злочину, він має понести покарання", – підкреслила Верещук.