В НАБ детективи почали навчання / УНИАН

Про це голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський сказав сьогодні на брифінгу з приводу початку проведення тренінгів для перших детективів бюро.

"Сьогодні розпочато навчання перших 70 детективів, і до цього процесу залучені експерти з європейських країн", - сказав Томбінський.

Директор НАБ Артем Ситник додав, що серед експертів є також представники Канади, США, Грузії, а також українські експерти.

Відео дня

Томбінський вважає, що здійснення антикорупційних заходів в рамках діяльності антикорупційного бюро повинно закласти фундамент для нової України, де "корупція не буде перешкоджати мільйонам українців працювати і нормально жити, бо корупція, вона знищує суспільство , вона знищує державу та знищує усі ті правила гри, які потрібні для того, щоби надати і економічний поштовх, і таке ж нормальне політичне життя".

Читайте такожСитник закликав ГПУ та Раду якнайшвидше призначити антикорупційного прокурора

Томбінський нагадав, що успішний запуск НАБ необхідний для того, щоби створити можливості для безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

Раніше УНІАН повідомляв, що з 4 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України проходитимуть перевірку на поліграфі.

Відповідний меморандум про співпрацю підписали директор НАБУ Артем Ситник і генеральний директор Українського бюро психофізичних досліджень та безпеки Ігор Усіков.

Ситник зазначив, що детективи дали згоду на перевірку. У свою чергу Усіков повідомив, що 6 детективів у день проходитимуть співбесіди з використанням поліграфа.