За прямою вказівкою Президента України Віктора Ющенка правоохоронні органи міста Севастополя та податкова поліція одержали завдання перевірити фінансові операції Чорноморського флоту Росії, а також оплату послуг комунальних служб, повідомило кореспондентові РІА “Новости” джерело в службі безпеки України в місті Севастополі.

У разі якихось зауважень причали, на яких базуються кораблі, мають бути відключені від електроенергії і водопостачання, сказало джерело.

За його словами, взято на облік закупівлі продовольства Чорноморським флотом.

Відео дня

УМВС, ДАІ і Служба безпеки перевірять законність перебування в місті та наявність прописки у моряків-чорноморців, а також документи на володіння нерухомістю.

"Згідно із закону України, практично ніхто з них не має постійної прописки або якихось інших документів, що підтверджують законність їх знаходження в місті Севастополь. Запобіжні заходи до чорноморців будуть найжорсткіші, аж до видворення з країни", - сказало джерело.

РІА “Новости” уточнює, що поки не вдалося одержати коментар ні з Секретаріату Президента України, ні  від Чорноморського флоту Росії.