фото: УНІАН

Сторони обговорили напрямки поглиблення співпраці країн та плани уряду щодо проведення реформ в Україні. Про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається в повідомленні, Гройсман розповів, що уряд сконцентрує зусилля на досягненні макроекономічної стабільності і створення умов для стабільного економічного зростання, сприянні поліпшенню бізнес-клімату, проведенні судової реформи, боротьбі із корупцією та підвищенні якості державного управління. Також серед важливих напрямків роботи уряду - реформа державної служби, дерегуляція, публічна приватизація та конкурсне призначення керівництва державних підприємств. Незабаром буде завершена реорганізація контролюючих структур та буде запущене електронне декларування чиновників.

Читайте такожВитрати на субсидії наступного року можуть сягнути 3,8% ВВП

Відео дня

Однією з ключових реформ, над якою працює уряд, є реформування митної служби України, зазначив Гройсман. У цьому контексті він висловився за обмін інформацією про обіг товарів між митними органами країн. "Існують схеми сірої контрабанди, які згубні як для нас, так і для вас", - зауважив він.

фото: УНИАН

Прем'єр-міністр наголосив, що Україна виконала усі зобов'язання, передбачені Планом дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, та очікує позитивного рішення Європейського Союзу. "Це питання не для української влади, а українських громадян", - зазначив він. Гройсман також подякував Послам країн Вишеградської групи за підтримку щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

Читайте такожУкраїна приєдналася до створення бойової тактичної групи Вишеградської четвірки

Співрозмовники, серед іншого, також обговорили питання залучення інвестицій, напрямки подальшої співпраці країн та продовження політики санкцій стосовно Російської Федерації.

Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень окремо висловив готовність Угорщини продовжувати допомагати у реабілітації тяжко поранених воїнів АТО.

фото: УНІАН

Посли країн Вишеградської групи подякували Прем'єр-міністру за ініціативу зустрічі. Співрозмовники запевнили у підтримці України на шляху реформ та відданості продовженню політики санкцій відносно Російської Федерації.

У зустрічі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, Тимчасовий повірений у справах Словацької Республіки в Україні Генріх Сасай, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень та Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Iван Почух.