Засідання суду продовжується / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, щойно слідчий суддя Олександр Бобровник вийшов з нарадчої кмінати, де розглядав відповідне клопотання, і оголосив відмову.

Засідання суду продовжується.

Біля входу до будівлі суду зараз перебувають близько 50 активістів. Як і вчора, автомобілі Автомайдану блокують виїзди з його території.

Як повідомляв УНІАН, 2 березня детективи НАБУ у лікарні «Феофанія» вручили Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Читайте такожМедик: Тією ж хворобою, що й Насіров, страждають близько 12 мільйонів українців - вона не критична

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр». У цей період Насіров самостійно прийняв незаконні рішення про розстрочення грошових зобов’язань вказаних підприємств, які не мали на це законних підстав та не надали належні для цього документи. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.

3 березня Кабінет міністрів відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування.

Сьогодні раніше в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що Насіров має громадянство Угорщини та Великої Британії.