Порошенко прокоментував закон про мовні квоти / фото: УНІАН

Президент України Петро Порошенко дав зрозуміти, що підпише закон про встановлення квот на телепрограми українською мовою на рівні 75% для загальнонаціональних каналів. 

Читайте такожTransparency International вважає недостатніми зусилля Києва щодо покарання Януковича і Ко за корупцію

"Кілька разів публічно звертав увагу власників та менеджерів каналів на неприпустимо низьку частку української мови. У декого - на рівні 15%! Панове, ви назву країни забули?!" - написав президент у Facebook.

Відео дня

"Закликав індустрію вирішити цю проблему в порядку самоорганізації - не почули. Що ж, все врегулює закон", - висловив переконання президент.

"Врахували позитивний досвід радіо. Гарантували права неукраїномовних. На рівні обласних та місцевих каналів за російською та іншими мовами зафіксовано 40% ефіру. Подбали і про кримськотатарську", - додав він.

"Отже, українській мові на українському ТБ - бути!", - заявив глава держави.

У цьому зв'язку Порошенко задав риторичне питання: "Чи всі зрозуміли, що закон підпишу?".

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації» (№5313), встановивши для загальнонаціональних каналів квоту в 75% для передач та фільмів українською мовою та 60% - для місцевих.