Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не отримала від Вашингтона «відгуків» на відновлення каналу зв'язку по Донбасу. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він повідомив сьогодні журналістам.

Читайте такожУ Держдепі шукають заміну Нуланд для переговорів по Донбасу - МЗС

«Як ви знаєте, був двосторонній канал США-Росія на рівні представників Держдепартаменту і Адміністрації президента Російської Федерації. Такі самі двосторонні канали існували у Вашингтона з Берліном, Парижем, Києвом. Коли в Москві в квітні був Держсекретар США Рекс Тіллерсон, коли я був у Вашингтоні і зустрічався з президентом США Дональдом Трампом і Тіллерсоном у травні цього року, під час обговорення української кризи ми підтвердили готовність відновити двосторонній канал, якщо Адміністрація Трампа вважатиме це за доцільне. Ми вважали, що це було б корисним, але поки що конкретних відгуків на цю нашу зацікавленість ми не отримали», - сказав Лавров.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше такий канал зв'язку курували помічник президента РФ В'ячеслав Сурков і помічник Держсекретаря США Вікторія Нуланд, яка після зміни адміністрації Білого дому пішла у відставку.

20 червня прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що санкції проти РФ збережуться, поки вона не виведе свої війська і бойовиків з Донбасу.

У зв'язку з візитом президента України Петра Порошенка до США прес-секретаря запитали, чи відстоює президент Дональд Трамп позицію, що Росія повинна покинути схід України, і чи вважає президент США, що Москва є агресором в конфлікті на Донбасі.

"Я вважаю, що ми дали чітко зрозуміти, що так, очевидно", - сказав Спайсер.

"Я маю на увазі, що одна з причин, чому запроваджено санкції, полягає в тому, що доти, доки вони не підуть зі сходу України, ми збираємося й надалі зберігати санкції щодо Росії. Ми вважаємо, що це є частиною України, і з цієї причини ці санкції зберігатимуться. І це, очевидно, було темою, яка обговорювалася з президентом. Ми продовжимо відстоювати це ", - підкреслив Спайсер.