Полторак вважає неправдивою інформацію про постачання Україною КНДР ракетних технологій / фото Міноборони

Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак назвав інформацію про нібито постачання Україною Корейській Народно-Демократичній Республіці ракетних технологій абсолютним фейком.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава оборонного відомства сказав після представлення генерал-лейтенанта Анатолія Сиротенка новим керівником Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

"Я думаю, що це черговий фейк", - заявив Полторак.

Відео дня

"Якщо спостерігати за інформаційним полем, то здається, що Росія, або ті люди, які не дуже хотіли би бачити Україну міцною, самостійною державою, нас притуляють до усіх скандалів, які є у світі", - додав міністр.

"Це чергове притулення до того, чого нема, і бути не могло. Це абсолютний фейк, і я хотів би, щоби ми на цю тему навіть не вели розмови. Це не відповідає дійсності", - наголосив Полторак.

Читайте такожАвтор доповіді про двигуни у КНДР не впевнений, що джерелом технологій є Україна

Як повідомляв УНІАН 14 серпня американське видання The New York Times розмістило публікацію, в якій стверджувалося, що успіхи Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети, яка, ймовірно, може досягти США, стали можливими завдяки придбанню потужних ракетних двигунів на чорному ринку, швидше за все, з українського підприємства. У цій публікації видання посилається на думку експерта Майкла Еллемана, який, за інформацією в ЗМІ, брав участь у програмах з роззброєння і демонтажу застарілих російських ракет, а його дружина, Тетяна, розміщувала фото в російській формі.

У відповідь на цю публікацію секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс не поставляв ракетні двигуни і ракетні технології режиму Північної Кореї.

На держпідприємстві "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" заявили, що завод ніколи не мав і не має жодного зв'язку з північнокорейськими ракетними програмами космічного або оборонного характеру.

Вранці 15 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав провокацією повідомлення ЗМІ про нібито поставки держпідприємством «Південмаш» ракетних двигунів Північній Кореї. За інформацією Державного космічного агентства, технології виробництва двигунів для бойових ракет і самі вироби не могли потрапити з території України до Північної Кореї, оскільки Україна суворо дотримується міжнародного законодавства щодо обмеження поширення військових ракетних технологій.