Центральна виборча комісія просить Вищий адміністративний суд України скасувати як незаконне рішення Київського апеляційного адміністративного суду щодо скасування постанови ЦВК про реєстрацію колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка, а також окрему ухвалу в якій дії заступника голови комісії АНДРІЯ  Магери та члена комісії Валерія Шелудька були визнані протиправними.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це під час судових дебатів у справіі повідомила представник Центральної виборчої комісії Наталія Ларіна.

"Це дуже поганий прецедент який може зірвати вибори на стадії підготовки виборчого процесу", - сказала Н.Ларіна.

Відео дня

Представник ЦВК також зазначила, що у справі немає жодних документів, які підтверджують, що В.Сацюк був позбавлений громадянства України, а також не проживав на території України.

"Прошу суд скасувати постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 19 серпня, залишити без розгляду вимоги позивача, скасувати окрему ухвалу і постановити нове рішення. Щодо окремої ухвали - прошу скасувати її як необгрунтовану" - звернулася Н.Ларіна до колегії суддів, які розглядають справу.

У свою чергу А.Магера та В.Шелудько підтримали вимоги представника ЦВК та попросили суд задовільнити їх скарги у повному обсязі.

Аналогічні вимоги також підтримала третя сторона у справі - представник В.Сацюка Марина Компанець.

Судові дебати у справі були призначені сьогодні на 21 годину, проте колегія суддів повернулася у залу судового засідання лише о 00.05 хвилин. При цьому, коли судді проходили коридором, вони привітали учасників процесу з Днем незалежності.

Сьогодні у Вищому адміністративному суді розглядалася низка скарг мажоритарників-самовисуванців, яким ЦВК відмовила у реєстрації кандидатом у депутати. Проте жодна з цих скарг не була задоволена судом. Розгляд останньої такої скарги завершився у суді близько 20-ї години, проте апеляційний процес за скаргами ЦВК, А.Магери та В.Шелудька триває. Головуючий у справі суддя Олег Кравцов після дебатів сторін о 00.30 оголосив, що суд іде до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за результатами розгляду скарг.

За його словами, колегія суддів перебуватиме у нарадчій кімнаті не менше години.