Мэр Донецка не исключает

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

«Поки я не бачу цього саме у Донецьку. Але якщо говорити про інші міста на півночі Донецької області, то там можливо», - сказав Лук’янченко.

Відео дня

Читайте такожУ Донецьку затримали найбільш агресивних учасників нападу на мирний мітинг

Як повідомляв УНІАН, після анексії Криму РФ не залишила спроб дестабілізувати ситуацію в Україні. У квітні проросійські озброєні бойовики захопили адмінбудівлі у низці міст Донецької області – зокрема, у Слов'янську і Краматорську. Вони викрадають, катують і вбивають людей, беруть заручників.

За даними СБУ на 28 квітня, у полоні у терористів у Слов'янську перебувають близько 40 осіб.

Так, 25 квітня у Слов'янську терористи захопили автобус, в якому перебували 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій.

Сесія міськради Слов'янська схвалила друк бюлетенів для референдуму щодо долі регіону, повідомили РІА «Новости» у прес-службі міськради 29 квітня.

Бюлетені мають бути надруковані "не пізніше за 6 травня". У них буде лише одне питання, на яке можна буде відповісти "так" чи ні": "Чи підтримуєте ви акт про державну самостійність Донецької народної республіки?".

Як очікується, «референдум про статус регіону», проголошений "Тимчасовим урядом Донецької народної республіки", пройде 11 травня.

Нагадаємо, в Україні немає закону про місцеві референдуми. Проте це не зупинило нелегітимну владу Криму, яка 18 березня провела так званий «референдум» про статус регіону і заявила, що майже 100% кримчан проголосували за приєднання півострова до РФ.

Вже 20 березня влада Росії ухвалила рішення «про входження» Криму до складу РФ.

Читайте такожДонецька міліція розступилася, щоб терористи могли побити учасників ходи за Україну - ЗМІ

27 березня Генасамблея ООН більшістю голосів прийняла резолюцію про територіальну цілісність України, в якій референдум у Криму визнано незаконним. Практично усі країни світу не визнали територіального розподілу України, засудивши дії Кремля.

17 квітня під час «прямої лінії» з росіянами президент РФ Володимир Путін визнав, що незаконний референдум у Криму пройшов за участю російської армії.