Єврорада вирішить відкрити переговори про членство з Україною / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Лідери 27 країн-членів Євросоюзу на саміті 14-15 грудня вирішать почати переговори з Україною і Молдовою про вступ до складу спільноти, повідомляє Reuters з посиланням на проект підсумкової декларації саміту.

Як наголошується в проекті документа, "Єврорада вирішує відкрити переговори про членство з Україною і Молдовою". 

Крім того, лідери ЄС заявлять про готовність почати переговори з Боснією і Герцеговиною про членство, коли країна виконає необхідні умови. Також у проекті декларації йдеться, що ЄС готовий надати Грузії статус кандидата на вступ до ЄС, "коли і якщо країна виконає необхідні умови". 

Відео дня

Як підкреслює агентство з посиланням на європейських дипломатів, це перша версія підсумкової декларації, яка, як очікується, буде змінена в ході переговорів між представникам країн-членів до самого саміту.

Вступ України до Євросоюзу - останні новини

Президент Латвії Едгарс Рінкевічс вважає, що на ухвалення рішення про початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу може піти більше часу, ніж потрібно.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, схоже, збирається зірвати рішення про відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу, які мають відбутися на Європейській Раді пізніше цього місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: