Нардеп сказала, що через ПЦУ законопроект про реєстрацію одностатевого партнерства не відкличуть / фото ua.depositphotos.com

Проект закону про реєстрацію одностатевого партнерства не відкликатимуть з Верховної Ради через позицію Православної церкви України.

Церква не має ніякого стосунку до світського шлюбу, розповіла ініціатор відповідного законопроекту - нардеп Інна Совсун, "Укрінформу". "Щодо питання, чи планую я відкликати законопроект через реакцію Синоду ПЦУ, відповідь очевидна - ні", - заявила нардеп.

Політик підкреслила, що більшість громадян України за те, щоб у нашій державі узаконили одностатеві партнерства. На її думку, тому ПЦУ свою позицію доведеться змінювати.

Відео дня

"…Церква могла б мати думку щодо вінчання. До світського шлюбу церква не має жодного стосунку. А в законопроекті йдеться навіть не про шлюб, він про реєстровані партнерства", - зазначила Совсун.

Одностатеві партнерства в Україні хочуть легалізувати - що треба знати

7 березня у Верховну Раду на реєстрацію подали проект закону про запровадження в Україні інституту реєстрованих партнерств (№9103). Пізніше документ було зареєстровано.

28 березня члени синоду ПЦУ ухвалили заяву, у якій назвали законопроект про інститут реєстрованого партнерства неприйнятним, оскільки він нібито становить загрозу для суспільної моралі.

Нагадаємо, Національний демократичний інститут (NDI) провів опитування та з'ясував,  що 56% наших співвітчизників погоджуються чи радше погоджуються з тим, що ЛГБТ-люди мають мати право на цивільне партнерство. 

Варто зазначити, що Україна хоче стати членом Європейського союзу, і для цього нашій державі потрібно провести низку реформ, зокрема, захистити права представників ЛГБТ-спільноти.

Вас також можуть зацікавити новини: