Міхеїл Саакашвілі написав листа Володимиру Зеленському й згадав Володимира Путіна / Скріншот

Затриманий у Грузії голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України, колишній грузинський лідер Міхеїл Саакашвілі написав листа українському президенту Володимиру Зеленському.

Саакашвілі розмістив текст листа до президента України на своїй сторінці в Facebook.

У листі чиновник подякував Зеленському за реакцію на затримання й назвав себе фактично "особистим в'язнем" лідера Росії Володимира Путіна.

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського "дуже розчаровані поведінкою" стосовно Саакашвілі

"...Глибоко зворушений вашими словами й відгуком справжнього державного діяча високого класу на мій незаконний арешт і ув'язнення в Грузії за сфальсифікованими звинуваченнями, які крім Росії не визнає ніхто у світі...", – написав він.

Саакашвілі також поділився, що дуже любить Україну, і назвав нашу державу другою батьківщиною.

Скріншот

Нагадаємо, 1 жовтня Міхеїл Саакашвілі повідомив, що прибув до Грузії й знаходиться у Батумі. Потім стало відомо, що Саакашвілі був затриманий і поміщений в пенітенціарну установу.

Чиновник назвав себе політичним в'язнем і оголосив голодування.

Саакашвілі в Грузії оголошений в розшук, він не був у цій країні протягом останніх восьми років. На батьківщині його заочно судили й дали шість років в'язниці за "організацію нападу" на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі.

Саакашвілі також проходить як підозрюваний в інших кримінальних справах. Влада Грузії не раз стверджувала, що Саакашвілі затримають у разі повернення на батьківщину.

Володимир Зеленський 3 жовтня сказав, що в Україні всі профільні інститути працюватимуть над питанням повернення Саакашвілі в нашу країну.