Зеленський послав гінців з мирним планом Путіна слідом за російським кораблем, каже Піонтковський / Скріншот

Напередодні відбулася зустріч президента України, генсека ООН і глави Туреччини у Львові. Були побоювання, що Зеленського схилятимуть до дипломатичних переговорів з Путіним. Але глава української держави каже, що це можливо тільки після виведення російських військ з нашої країни.

Результати цих переговорів у Львові прокоментував російський публіцист Андрій Піонтковський в ефірі проекту FreeДом. Журналісти запитали його, чи вдалося Ердогану отримати те, по що він приїхав.

"Я думаю, ніякого іншого результату очікувати не можна було... Якщо Ердоган приніс якусь пропозицію від Путіна, то Путіна послали за відомою адресою, як російський корабель", - заявив Піонтковський.

Журналісти нагадали, що після зустрічі в турецькій пресі було заявлено, що на зустрічі обговорювалася спроба досягти дипломатичного врегулювання між Україною і РФ, і, на думку Ердогана, потрібно повернутися до переговорів на основі параметрів, які сформувалися на березневій зустрічі в Стамбулі. 

"Це повідомлення турецької преси - це звіт перед Путіним", - вважає Піонтковський.

Також його запитали, чому зустріч тривала лише 40 хвилин. За його словами, Ердоган виконує "необхідний ритуал" перед Путіним. 

"Його (президента Туреччини, - УНІАН.) гра інтересів в тому, що він не 100-відсотковий прихильник Путіна. Він маневрує, і поки йому це вдається. Треба сказати, що він поводиться більш гідно, ніж світова громадськість", - говорить російський публіцист.

Нагадаємо, Володимир Зеленський після зустрічі в тристоронньому форматі за участю Ердогана і Гутерріша наголосив, що діалог з Росією можливий тільки в разі повного виведення окупаційних військ з території України.

Вас також можуть зацікавити новини: