1 жовтня в Грузії Саакашвілі затримали \ фото REUTERS

Дострокове звільнення колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі або його передача Україні виключені.

Про це заявив грузинський прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі. За його словами, обидва ці варіанти розвитку подій означали б, що влада Грузії "не поважає законів країни".

Читайте такожСаакашвілі відмовився від будь-якої медичної підтримки-Денісова

Відео дня

"Якщо ми зробимо одне або інше, це означає, що весь наш уряд повинен написати заяву і на наступний день піти у відставку", - сказав Гарібашвілі в інтерв'ю грузинському телеканалу "Імеді", передає ТАСС.

Він також розповів, що Саакашвілі не переводять на лікування в приватну клініку, щоб уникнути зіткнень його прихильників з поліцією. За словами прем'єра, в приватній клініці "немає ніяких умов безпеки". "Нам доведеться розставляти поліцію, застосовувати спеціальні засоби і перебувати у вічному хаосі і заворушеннях", - пояснив Гарібашвілі.

Як повідомляв УНІАН, Саакашвілі, який має громадянство України, заявляв, що полетить до Грузії 2 жовтня - в день місцевих виборів. 1 жовтня в Грузії Саакашвілі затримали і помістили в пенітенціарну установу. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і оголосив голодування.

У Грузії Саакашвілі був оголошений в розшук - він не був на батьківщині останні 8 років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі. Також Саакашвілі є підозрюваним у інших кримінальних справах, серед яких - незаконний перетин кордону. Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

27 жовтня до Грузії не пропустили українського адвоката Саакашвілі і журналіста Дмитра Гордона.