Сійярто вирушив до Москви просити газ для Угорщини / фото REUTERS

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув з візитом до Москви. Мета візиту-додаткові постачання газу та війну в Україні.

Про це повідомляє Magyar Hang.

Глава МД Угорщини заявив, що в Європі виникла енергетична криза, а Будапешт повинен забезпечити себе газом перед холодами.

Відео дня

"Заповнення сховищ природного газу відбувається за планом, у нас зараз заповненість 27,3%, чого достатньо для енергобезпеки при нормальних умовах", – заявив Сійярто.

У зв'язку з цим дипломат зазначив, що угорська влада хоче отримати додаткові 700 мільйонів кубометрів газу й зараз отримати "блакитне паливо" Будапешт може тільки від Москви.

У свою чергу міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що прохання розглянуть. При цьому він поскаржився на "русофобську політику Вашингтона", яка шкодить відносинам з Угорщиною.

Крім того, російський дипломат вважає, що Захід колись усвідомлює контрпродуктивність "накачування України зброєю".

Як раніше повідомляв УНІАН, ще на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина не дозволить везти через свою територію військову допомогу Україні від інших країн.

Також Угорщина відмовилася брати участь у постачанні західної зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті.

Крім того, Будапешт всіляко перешкоджав впровадженню антиросійських санкцій, прикриваючись енергетичною безпекою країни. 18 липня глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що новий пакет санкцій проти РФ узгоджений.

Вже наступного дня заступник угорського міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Левенте Мадяр заявив, що угорці готові пропускати через свою територію всю допомогу, яку надають інші країни Україні, в тому числі й військову.

Вас також можуть зацікавити новини: