Герасимов "забув" про нерухомість в Іспанії / Радіо Свобода, Схеми

Народний депутат від "Європейської солідарності", співголова цієї фракції в парламенті Артур Герасимов не задекларував двоповерховий маєток в Іспанії, яким володіє ще з 2013 року.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми"

Маєток Герасимова в Іспанії: деталі

Читайте також"Не ображайся, це політика": Саакашвілі заявив, що отримував погрози від Порошенка

Журналісти встановили, що власниками маєтку є сам Герасимов та його дружина Наталія Бухалова. Він розташований у містечку Хавеа провінції Аліканте на узбережжі Середземного моря. Площа вілли - 120 квадратних метрів, ще 28 квадратних метрів займають тераси, про що свідчить запис в офіційному іспанському реєстрі прав на нерухоме майно.

Радіо Свобода, Схеми

У своїй майновій декларації за 2020 рік нардеп не зазначив, що разом із дружиною має у власності віллу в Іспанії. Власником цього майна Герасимов разом зі своєю дружиною став у 2013 році, проте, ставши депутатом, він жодного разу не вніс відомості про нього в декларацію. Вперше до Ради Герасимов потрапив у 2014 році в складі фракції БПП.

Радіо Свобода, Схеми

Орієнтовна ринкова ціна іспанського майна родини Герасимова може сягати понад 10 мільйонів гривень.

Детальніше дивіться у розслідуванні "Схем":

Реакція депутата

Партійна прес-служба повідомила журналістам, що Герасимов поінформував НАЗК "про можливі неточності у декларації". Коли він це зробив - там не уточнили.

"Щодо ситуації з нерухомістю, зазначеною у розслідуванні програми "Схеми", повідомляю, що за власної ініціативи у встановленому законом порядку поінформував НАЗК, направивши туди відповідне повідомлення про можливі неточності у декларації, про які мені, на жаль, стало відомо вже після завершення терміну декларування за 2020 рік", - йдеться у поясненні Герасимова.