Київ відреагував на звернення Тбілісі через організацію походів до Абхазії / фото Reuters

Міністерство закордонних справ України вважає абсолютно неприйнятною діяльність української туристичної фірми "Кулуар", яка організовувала походи в окуповану Росією Абхазію.

МЗС України отримало ноту Посольства Грузії в Україні щодо організації туристичною фірмою "Кулуар" турів на тимчасово окуповану територію Грузії – Абхазію, розповів речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі кореспонденту УНІАН.

Співрозмовник зазначив, що наша країна високо цінує стратегічне партнерство з Грузією і незмінно підтримує і поважає її суверенітет та територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах.

Відео дня

Читайте такожВ Абхазії затримали колишнього ватажка бойовиків "ДНР" з російським паспортом"...Як країна, яка сама потерпає від агресії та тимчасової окупації Росією своїх територій, ми вважаємо таку діяльність фірми "Кулуар" абсолютно неприйнятною", – підкреслив Ніколенко.

Дипломат додав, що цим питанням вже займаються відповідні органи державної влади, зокрема правоохоронні відомства, для з'ясування всіх обставин і визначення можливих правових наслідків.

Державне агентство розвитку туризму України на своїй сторінці у Facebook звернулося до Державної регуляторної служби з проханням отримати дозвіл на позапланову перевірку ТОВ "Клуб туристів Кулуар". 

Раніше українську турфірму "Кулуар похід" звинуватили в організації походів в Абхазію – регіон, який не контролює грузинський уряд. 

Посольство Грузії в Україні висловило вкрай негативне ставлення у зв'язку з організаціями турів до Абхазії українською турфірмою й звернулося до МЗС України.

У фірмі "Кулуар похід" вже відреагували на звинувачення – стверджували, що походи в Абхазію не організовували, а тільки консультували туристів. 

Нагадаємо, Абхазія вирішила відокремитися від Грузії в 1992 році, і через це почалося військове протистояння.

Пізніше – у 2008 році, почалася війна між Грузією і Російською Федерацією. Бойові дії тривали п'ять днів. Після війни Москва визнала "незалежність" Абхазії. 

Більшість держав, зокрема й Україна, не вважають Абхазію незалежною. Грузинська сторона впевнена, що Абхазію окупувала Росія.