Зеленський задоволений роботою Кравчука на чолі української делегації у ТКГ / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявляє, що дуже задоволений роботою Леоніда Кравчука на чолі української делегації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спілкування зі ЗМІ в рамках робочої поїздки до Херсонської області.

«Я вважаю, що наша Тристороння контактна група відновила повністю мінські засідання. Я вважаю, що вони надихнули в Мінськ (мінський процес – УНІАН) життя. Я вважаю це в цілому, я говорю про той момент, коли в ньому ще був Леонід Кучма», - заявив Зеленський.

Відео дня

«В цілому зараз я дуже задоволений Леонідом Макаровичем Кравчуком… Зараз є досягнення», - сказав президент.

За словами Зеленського, впродовж місяця на фронті на Донбасі вже немає бойових жертв і поранень.

«Я вважаю, що це велике досягнення, і я не кажу кого, я не хочу деталізувати. Це просто велике досягнення, як мінімум для наших людей та їхніх рідних», - заявив він.

Також президент додав, що досягнутий режим припинення вогню є першим, який дотримується.

«Ми постійно повинні зустрічатися, нехай у відеоформаті через COVID-19, але ми повинні постійно зустрічатися, щоб ця конструкція не розвалилась. Це дуже крихка конструкція, повірте мені особисто», - сказав Зеленський.

Читайте такожКравчук захотів замінити поняття "особливий статус Донбасу" на нове

Кравчук у ТКГ по Донбасу: довідка

  • 28 липня екс-президент Кучма вирішив припинити участь в роботі ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Президент Зеленський зауважив, що він з повагою ставиться до рішення Кучми і подякував йому за роботу на чолі української делегації в ТКГ.
  • 29 липня Зеленський повідомив, що на посаду нового глави делегації України в ТКГ розглядаються кандидатури чинного першого заступника голови української делегації, віце-прем'єр-міністра України Олексія Резнікова, першого президента України Кравчука та ще кількох осіб.
  • 30 липня Зеленський призначив Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі у Мінську.
  • 19 серпня новопризначений голова української делегації у ТКГ, перший президент України Кравчук вперше взяв участь у переговорах ТКГ.