Росія окупувала Крим, увівши на півострів своїх військових та організувавши в березні 2014 року псевдореферендум / REUTERS

Україна звертатиметься до міжнародних партнерів з проханням посилити санкції проти Росії через організацію так званих «виборів губернатора» тимчасово окупованого Севастополя.

Читайте такожБілоруські опозиціонери відмовилися відповідати на питання про Крим

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, йдеться у повідомленні МЗС у Facebook.

Відео дня

«Проведення так званих «виборів» на тимчасово окупованих територіях України суперечить фундаментальним нормам і принципам міжнародного права – Статуту ООН, резолюції Генеральної асамблеї ООН, а також законодавства України», - наголосила вона.

За словами Джапарової, результати цього незаконного голосування будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

«Україна звертатиметься до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію цього «голосування», в тому числі шляхом посилення санкційного тиску на Росію», - наголосила перший заступник голови МЗС.

Як відомо, сьогодні, 11 вересня у тимчасово окупованому Севастополі почали «обирати» підконтрольного Росії губернатора міста. Вибори триватимуть по 13 вересня.

Окупація Криму: що відомо

  • Росія окупувала український Крим, увівши на півострів своїх військових та організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.