Зеленський оцінив ймовірність нападу російських військ на Україну через Білорусь / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський оцінив можливість повторного вторгнення російських військових в Україну через Білорусь. Офіційний Київ готується до різних сценаріїв.

Про це глава Української держави розповів журналістам.

"Поки що всі наші експерти, аналітики не бачать такого ризику. Я особисто, слухаючи всю цю інформацію, вірю нашим людям та аналітикам, але не дуже довіряю цій ситуації. Можливо і так, і по-іншому. Наша справа – бути готовими до гіршого, якщо вони вирішать знову йти. Але поки що експерти вважають, що ризики повторного вторгнення з Білорусі мінімальні", - заявив Зеленський.

Відео дня

Напад на Україну з Білорусі - що відомо

Начальник Генштабу ЗС Білорусі Віктор Гулевич 10 травня оголосив про розгортання угруповання сил Спеціальних Операцій на кордоні з Україною.

За даними Генштабу ЗСУ, білоруські збройні сили посилено ведуть розвідку і розгортають додаткові підрозділи у прикордонних районах.

24 травня Олександр Лукашенко заявив про необхідність створити Південне оперативне командування, бо злякався військового тиску з боку Польщі, Литви та Латвії.

3 червня лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська повідомила, що Білоруська армія отримувала наказ про напад на Україні, але вище військове командування його загальмувало.

Вас також можуть зацікавити новини: