Гендиректор “Укроборонпром” йде з посади / фото facebook.com/Husyev

Цього року уряд перетворив державний концерн "Укроборонпром" на АТ "Українська оборонна промисловість". Юрій Гусєв, очолював "Укроборонпром" під час реорганізації, йде з посади. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на джерела в галузі.

За словами джерел видання, рішення про його звільнення ініційоване Офісом президента. Водночас джерела кажуть, що особливої причини для цього немає.

"Особливої причини [звільнення] – немає, з міністром [з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним] домовилися полюбовно розійтися", –  каже джерело з керівництва фракції "Слуги народу" і додає, що Гусєв "виконав свій обов'язок перед президентом", – реорганізувати концерн у компанію.

Відео дня

Очікується, що нове акціонерне товариство очолить нова людина. Призначення наступника може відбутися у середу, 28 червня. Серед потенційних наступників називають заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергія Боєва та генерального директора ДП "Завод імені В.О. Малишева" Германа Сметаніна. Сам Гусєв, як передбачається, може стати послом, наприклад, в Чехії.

Діяльність "Укроборонпром" - останні новини

Цього тижня в державному концерні "Укроборонпром" заявили про успішне застосування БПЛА з дальністю ураження 1000 кілометрів, який з грудня У проходив фінальну стадію випробувань.

Також "Укроборонпром" створив компанію з німецьким концерном Rheinmetall, яка займатиметься ремонтом та виробництвом танків.

Крім того, цього року "Укроборонпром" налагодив виробництво 82-мм осколкових мін на потужностях однієї з країн-членів НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: