Завтра Зеленського очікують в Раді / фото УНІАН

На урочистому засіданні Верховної Ради України 16 липня виступить президент України Володимир Зеленський.

Про це УНІАН повідомили у Інформаційному управлінні Апарату ВР.

Зазначається, що 16 липня о 16:00 розпочнеться урочисте засідання ВР з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Відео дня

Перед цим, о 9:00, на площі Конституції перед будівлею парламенту почесна варта Національної гвардії підніме Державний прапор України.

Читайте такожПризначення чергових місцевих виборів: Рада зібралась на засідання (трансляція)

Для участі в урочистому засіданні запрошені: президент України, народні депутати України першого та дев’ятого скликань, голови Верховної Ради попередніх скликань, президенти України у попередні роки, прем’єр-міністр України та члени Кабінету міністрів, керівники судової гілки влади, присутні посадові особи, яких ВР обирає, призначає і надає згоду на призначення на посаду, глави дипломатичних представництв іноземних держав, представники засобів масової інформації, інші офіційні особи.

Відкриє урочисте засідання голова ВР Дмитро Разумков.

Зазначається, що учасники урочистого засідання переглянуть історичні кадри кінохроніки подій прийняття Декларації про державний суверенітет України.

На урочистому засіданні виступлять президент Володимир Зеленський, голова ВР Дмитро Разумков, перший президент незалежної України, голова ВР УРСР у 1990-1991 році, народний депутат України I-IV скликань Леонід Кравчук, народний депутат ВР І-IV скликань Ігор Юхновський та інші учасники засідання.

Під час урочистого засідання Зеленський вручить державні нагороди учасникам прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Разумков вручить Почесні грамоти Верховної Ради України народним депутатам І скликання, учасникам прийняття Декларації про державний суверенітет України.

У приміщенні Верховної Ради буде розгорнута фотоекспозиція "Історія українського парламентаризму" та газети Верховної Ради "Голос України", експозиція періодичних видань з фондів Інформаційного управління про становлення українського парламентаризму.