Раціон маленької дитини зовсім не такий, як у дорослих людей, а пюре - їжа, якої потребує кожен малюк. В умовах війни знайти такий продукт складно, тому турботливі мами вчаться готувати його самостійно. УНІАН розповість, як роблять дитячі фруктові пюре в домашніх умовах.
Раніше ми говорили про те, який буває сир і як його вибирати.
Перш, ніж приступати до приготування дитячого пюре, ознайомтеся з важливими правилами.
Овочеве пюре з брокколі
- брокколі - 3 суцвіття;
- морква кубиками - 1/2 склянки;
- молоко або вода - 70 мл;
- масло рослинне - 1 ч. л.
Вищевказані овочі приготувати на пару звичним для вас способом, а потім подрібнити в блендері або протерти через сито.
Пюре з кабачка і картоплі для грудничка
- кабачок кубиками - 1 склянка;
- картопля кубиками - 1/5 склянки;
- молоко або вода - 40 мл;
- оливкова олія - 0.5 ч. л.
Картоплю замочити у воді на добу, щоб вийшов крохмаль. Потім разом з кабачком приготувати на пару і подрібнити в блендері.
Пюре з яблук і кабачка
- яблуко - 1 шт;
- кабачок кубиками - 0.5 склянки;
- вода - 40 мл.
Всі зазначені інгредієнти готувати на пару протягом 15 хвилин, а потім збити в блендері.
Пюре з яблук і моркви
- яблуко - 1 шт;
- морква кубиками - 1\3 склянки;
- вода - 40 мл.
Приготувати овочі і фрукти на пару, а потім збити в блендері. У цьому рецепті допустимо замінити моркву на гарбуз.
Пюре з груш і бананів
- груша - 1 шт;
- банан - 1\3 від цілого;
- вода або молоко - 40 мл.
Грушу приготувати на пару, потім додати до неї подрібнений банан і збити інгредієнти в блендері. Якщо ваша дитина не любить солодкі фрукти, то грушу можна використовувати сиру. Також в цьому рецепті можна замінити будь-який з інгредієнтів на яблуко.