Підлива - це обов'язковий атрибут будь-якого гарніру / фото ua.depositphotos.com

Класична підлива ідеально доповнить гарнір і зробить соковитими м'ясні вироби. Дуже важливо мати під рукою рецепт, який буде відрізнятися приємним смаком і підходящою густотою.

Раніше ми розповідали, як варити гречку і робити ліниві голубці. Тепер ми підготували до них чудовий рецепт підливи.

Як приготувати ідеальну підливу

Цей рецепт підійде не тільки для звичайних гарнірів - отриманий соус може використовуватися як підлива для голубців, тефтель, котлет. Для цього беремо:

Відео дня
  • лук - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • борошно - 1 ст. л;
  • томатна паста - 2 ст. л;
  • рослинна олія - 1 ст. л;
  • вода - 250 мл;
  • цукор - 1 ч. л;
  • сіль/перець - за смаком.

Цибулю нарізаємо дрібно, а моркву - на маленькі кубики. Потім поміщаємо їх на розігріту сковорідку і даємо розм'якшитись. Вогонь ставимо трохи менше середнього - овочі повинні смажитися, але не згоріти за 2 хвилини. Додаємо до них томат і цукор, ретельно перемішуємо, всипаємо борошно і знову швидко заважаємо, щоб не було грудочок. Потім повільно доливаємо кип'ячену воду.Ми залишаємо на вогні до загустіння - на це може піти близько п'яти хвилин.

Що додати в м'ясну підливу для густоти

Буває, коли рецепт з інтернету виявився поганим, і потрібно терміново вирішувати, що робити, якщо підлива вийшла рідка. Зазвичай для цього достатньо просто додати борошно, однак, якщо підлива вже майже готова, цей крок може лише все зіпсувати.

У такій ситуації врятувати вас зможе... гірчиця! Буквально кілька ложок зроблять соус густішим і додадуть йому глянсовий блиск.

Якщо ж ви і ваші домочадці не любите гостре, то можна просто замінити звичайну гірчицю на діжонську. Вона помірно гостра і додасть страві солодкуватий присмак з невеликою приємною кислинкою.

Вас також можуть зацікавити новини: