Салат з пекінської капусти-рецепти / depositphotos.com

Пекінська капуста - справжнє джерело вітамінів. У своєму складі вона містить вітаміни А, В-групи, С, Е, К, а також мідь, фосфор, залізо, магній, калій, цинк і йод. Крім того, пекінська капуста має велику кількість заліза і клітковини, добре насичує організм. Відповідно, вам вистачить невеликої порції салату, щоб позбутися від почуття голоду і не знайти зайвих сантиметрів на талії.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат з крабових паличок.

Салат з пекінською капустою і ковбасою

Найсмачніші салати / depositphotos.com
  • Капуста пекінська - 200 г
  • Ковбаса варена (можна використовувати іншу) - 160 г
  • Помідор - 120 г
  • Сир твердий - 80 г
  • Майонез - 80 г
  • Часник - 1 зубчик (4 г)
  • Кунжут - 2 ч. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Взяти суху сковороду, на ній обсмажити кунжут 1-2 хвилини, висипати його в миску і залишити остигати. Пекінську капусту нашаткувати, перекласти в миску, злегка пом'яти руками і посолити. Ковбасу і помідор нарізати соломкою, сир натерти на крупній тертці, перекласти інгредієнти в ємність з капустою. Заправити салат майонезом, посипати чорним перцем, додати подрібнений часник, перемішати. Подавати салат, посипавши його кунжутом.

Відео дня

Салат з пекінською капустою і куркою

  • Філе куряче (варене або печене) - 200 г
  • Капуста пекінська - 300 г
  • Печериці - 150 г
  • Цибуля зелена - 5-6 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Майонез - 1 ст. ложка
  • Сметана - 1 ст. ложка
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Масло рослинне - для смаження

Читайте такожСалати з морепродуктами за 15 хвилин: 3 простих і корисних стравиПечериці промити, обсушити і нарізати пластинами, потім обсмажити на олії до золотистого кольору. Пекінську капусту нашаткувати, зелень подрібнити. Моркву натерти на крупній тертці, а філе нарізати кубиками. 

Зробити заправку: змішати майонез і сметану, додати часник, пропущений через прес, посолити і поперчити. Всі інгредієнти скласти в ємність, додати заправку і перемішати салат. Подаючи на стіл, посипати кунжутом.

Салат з пекінської капусти і сухариками

Що приготувати з пекінської капусти / depositphotos.com
  • Капуста пекінська - 230 г
  • Куряче філе копчене - 200 г

або стегенце - 300 г

  • Сир твердий - 80 г
  • Сухарики - 80 г
  • Майонез - 100 г
  • Сіль (при необхідності) - за смаком

Пекінську капусту дрібно нашаткувати, копчену курку нарізати довільними шматочками. Сир нарізати кубиками, з'єднати всі інгредієнти в одній ємності. Заправити салат майонезом і перемішати.

Важливо: сухарики краще додавати безпосередньо перед подачею, інакше вони стануть м'якими і несмачними.

Простий салат з пекінської капусти з тунцем

  • Тунець консервований в олії - 1 банка
  • Капуста пекінська - 6-7 листів
  • Яйця перепелині - 7-10 шт.
  • Сир - 100 г
  • Хліб білий - 150 г
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Часник - 1 великий зубчик
  • Пармезан - 50 г
  • Суміш перців
  • Сіль - за смаком

Заздалегідь приготувати заправку для салату: змішати оливкову олію, лимонний сік, мелений перець, подрібнений часник і сіль. Пекінську капусту крупно нашаткувати, перекласти в миску для подачі салату, полити 2\3 заправки і перемішати.

Викласти сир, нарізаний кубиками, зверху на капусту. Наступним шаром розподілити консервований тунець. Полити сухарики заправкою, що залишилася, і додати до салату. Відварені перепелині яйця розрізати навпіл і викласти зверху на салат. В кінці посипати все тертим пармезаном і подати страву до столу.

Читайте також: