Рецепт консервованих груш / фото ua.depositphotos.com

Груші - дуже корисний, але сезонний фрукт. Щоб надовго зберегти їх користь і смак, груші можна закрити в банках в сиропі. Так фрукти стануть легким десертом, а грушевий сироп можна використовувати як компот. 

Консервовані груші на зиму цілі

  • Груші - 2 кг.
  • Вода - 1.5 л.
  • Цукор - 200 г.
  • Лимонна кислота - 1 ч. л.

Груші перебрати і помити, обрізати хвостики. Викласти груші в банку. У кожну банку додати вказану кількість цукру і лимонної кислоти. Потім залити груші окропом доверху. У каструлю налити гарячу воду, на дно покласти спеціальне кільце, дошку або рушник. Поставити банку в воду стерилізувати. Після закипання води груші стерилізують 40 хвилин. Закатати стерильними кришками, перевернути, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.

Рецепт груш на зиму / фото ua.depositphotos.com

Консервована груша шматочками з прянощами

  • Тверді груші - 2,5 кг.
  • Цукор - 2 ст.
  • Вода - 2 л.
  • Аніс зірчастий - 2 шт.
  • Стручки кардамону - 4 шт.
  • Кориця - 1 паличка.

Груші вимити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати груші великими скибочками. У велику каструлю влити воду і додати спеції, довести до кипіння. Шматочки груші викласти в киплячу воду і варити 5 хвилин після повторного закипання. 

Груші розкласти по стерилізованим банкам. Залити сиропом, що залишився, до горлечка. Верх банки протерти серветкою і закрити кришкою. Якщо груші консервуються для тривалого зберігання (понад 3 місяців), банки розмістіть на водяну баню на 20 хвилин.

Вам також може бути цікаво:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram