Груші - дуже смачні, але сезонні овочі. Зберігаються вони зовсім недовго. Дати "друге життя" грушам можна, якщо закрити їх в банці в сиропі. Тоді з фруктів вийде легкий ароматний десерт, а сироп можна пити як компот.
Наприкінці літа готують багато консервації з фруктів. Ми розповідали, як приготувати смачний яблучний компот на зиму.
Консервовані груші на зиму цілі
- Груші - 2 кг.
- Вода - 1.5 л.
- Цукор - 200 г.
- Лимонна кислота - 1 ч. л.
Груші перебрати і помити, обрізати хвостики. Викласти груші в банку. У кожну банку додати вказану кількість цукру і лимонної кислоти. Потім залити груші окропом доверху. У каструлю налити гарячу воду, на дно покласти спеціальне кільце, дошку або рушник. Поставити банку в воду стерилізувати. Після закипання води груші стерилізують 40 хвилин. Закатати стерильними кришками, перевернути, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.
Консервована груша шматочками з прянощами
- Тверді груші - 2,5 кг.
- Цукор - 2 ст.
- Вода - 2 л.
- Аніс зірчастий - 2 шт.
- Стручки кардамону - 4 шт.
- Кориця - 1 паличка.
Груші вимити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати груші великими скибочками. У велику каструлю влити воду і додати спеції, довести до кипіння. Шматочки груші викласти в киплячу воду і варити 5 хвилин після повторного закипання.
Груші розкласти по стерилізованим банкам. Залити сиропом, що залишився, до горлечка. Верх банки протерти серветкою і закрити кришкою. Якщо груші консервуються для тривалого зберігання (понад 3 місяців), банки розмістіть на водяну баню на 20 хвилин.
Вам також може бути цікаво: