Як приготувати томатний сік на зиму - рецепти / ua.depositphotos.com

У серпні городники активно збирають урожай помідорів, а це значить, що пора думати про те, які заготовки можна зробити з стиглих овочів. УНІАН підкаже, як закрити томатний сік і забезпечити себе смачним напоєм в холодну пору року.

Смачний томатний сік - рецепт на 1 літр

Інгредієнти:

  • півтора кілограма томатів;
  • дві столові ложки солі.

Записуйте, як зробити класичний томатний сік на зиму

Відео дня

Перебрати помідори, викинути пошкоджені і з ознаками гнилі. Видалити плодоніжки, нарізати довільними шматками. Викласти в соковижималку, подрібнити томати. Отриману масу перелити в каструлю і поставити на вогонь. Довести до кипіння, потім зняти з плити і перетерти через сито, щоб прибрати насіння і шкірку.

Знову вилити томатне пюре в глибоку ємність, посолити і помістити на конфорку. Не забути, скільки кип'ятити томатний сік - 10-15 хвилин до повного зникнення піни. Банки для консервації простерилізувати в окропі або просто обдати парою, вилити в них томатний сік, закрутити кришками і прибрати в темне тепле місце на зберігання.

Як зробити томатний сік з цукром

Інгредієнти:

  • півтора кілограма помідорів;
  • дві чайних ложки цукру;
  • дві чайних ложки солі.

Починаємо готувати томатний сік на зиму через соковижималку

Томатний сік в домашніх умовах за цим рецептом готується дуже швидко. Вам потрібно вимити всі помідори, вирізати пошкоджені ділянки, якщо такі є, а потім подрібнити томати в соковижималці. Перелити масу в каструлю і поставити на вогонь. Перед тим як варити томатний сік, простерилізувати банки і кришки. Довести до кипіння томатну масу, потім додати сіль і цукор. Перелити сік в банки, закрити кришками, прибрати в підходяще місце для охолодження.

Томатний сік на зиму без соковижималки - рецепт

Інгредієнти:

  • чотири кілограми томатів;
  • півтори чайних ложки солі;
  • цукор (за бажанням).

Інструкція, як приготувати томатний сік без соковижималки

Томати вимити, нарізати довільними шматками. Подрібнити за допомогою погружного блендера, кухонного комбайна або м'ясорубки. Перелити томатну масу в каструлю, поставити на плиту, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Пропустити томатну масу через сито, видаляючи насіння і шкірку. Знову перелити масу в каструлю і закип'ятити, посолити. 

ВАЖЛИВО: за цим рецептом можна робити томатний сік на зиму без стерилізації, але важливо ретельно вимити банки і кришки з содою. Коли ви це зробили, перелийте сік в скляні ємності, закривайте і прибирайте на зберігання.

Вас також можуть зацікавити новини: