Рецепти страв з овочів / depositphotos.com

Гуманітарна катастрофа через війну Росії з Україною торкнулася багатьох міст. Більшість магазинів і ринків закриті, а ті, що працюють, не можуть похвалитися широким асортиментом товарів. УНІАН розповість, які прості страви з овочів на сковороді можна приготувати вдома.

Раніше ми розповідали, як приготувати деруни.

Овочеве рагу з капустою

  • Капуста білокачанна - 0,5 качана
  • Картопля - 0,7 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Соус соєвий (за бажанням) - 3-5 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження - скільки піде
  • Вода - 100-150 мл
  • Приправа для картоплі (за бажанням) - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Картоплю, цибулю і моркву почистити і ретельно помити. У капусти видалити верхні листки, теж промити. Картоплю нарізати великими кубиками, так само вчинити з цибулею. Моркву натерти на крупній тертці, а капусту нарізати соломкою.

Відео дня

Розігріти масло на сковороді, обсмажити картоплю максимум 10 хвилин. Посолити, поперчити, перекласти в каструлю. До золотистого відтінку обсмажити цибулю, додати до неї моркву і смажити 4-5 хвилин. Посолити, поперчити, з'єднати з картоплею. На тій же сковороді обсмажити капусту 10-15 хвилин, додати приправи і викласти в каструлю до решти овочів. Додати масло і воду, накрити кришкою і тушкувати рагу 20-30 хвилин.

Морквяні котлети з манкою

  • Морква - 2 великих
  • Манка - 1/2 склянки
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - за смаком
  • Яйця - 2 шт.

Моркву натерти на крупній тертці, додати 2 яйця і манку. Посолити, всипати цукор і ретельно перемішати. Замісити тісто, вологими руками зліпити котлети, обваляти в манці і обсмажити їх на олії до готовності.

Картопляний пиріг-запіканка

  • Картопля (середні бульби) - 6 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Майонез - 3-4 ст. л.
  • Сир твердий - 100 г
  • Кріп сушений (або інша зелень) - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Масло - для змазування форми

Сир і часник натерти на дрібній тертці, половину сиру з'єднати з кропом і яйцем. Взяти другу половину сиру, викласти в миску, вбити туди друге яйце, додати часник і майонез. Туди ж додати натерту картоплю, посолити, поперчити і ретельно перемішати.

Форму для запікання або сковороду змастити олією, викласти картопляну масу, а зверху вилити яєчно-кропову суміш. Запікати 40 хвилин при температурі 180°C.

Тушкована картопля без м'яса

  • Картопля - 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Сметана жирністю 20 % - 100 г
  • Масло рослинне - 1 ст. л
  • Масло вершкове - 20 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - щіпка
  • Кріп свіжий (для подачі) - 2 гілочки

Цибулю і моркву очистити, промити. Цибулю нарізати півкільцями, а моркву - кружечками. Взяти каструлю з товстими стінками (або казан), розтопити там вершкове масло, додати трохи рослинного. Викласти овочі, обсмажувати до 10 хвилин, поки не утвориться золотистий відтінок.

Картоплю також очистити і промити, нарізати невеликими кубиками і додати в каструлю. Розвести сметану 100 мл води, залити отриманою сумішшю овочі. Посолити, поперчити, накрити каструлю кришкою і тушкувати 20-30 хвилин. Час готування залежить від сорту картоплі - стежте, щоб вона не розварювалася.

Вас також можуть зацікавити новини: