Евакуація в «Аурі» почалася близько 16:40 / фото news.ngs.ru

У торгових центрах Москви і Санкт-Петербурга через повідомлення про загрозу вибуху пройшли перевірки і евакуація відвідувачів у декількох торгових центрах.

Як повідомляє ТАСС, у Москві правоохоронні органи перевірили три торгові центри мережі "Капітолій", про загрозу вибуху в яких повідомили анонімні джерела.

Читайте такожУ Сибіру надходять десятки повідомлень про мінування шкіл і лікарень

Зокрема, правоохоронці перевірили ТЦ на проспекті Вернадського, вул.Міклухо-Маклая, де було евакуйовано близько 700 відвідувачів та персонал, та на Севастопольському проспекті. Інформація про загрозу вибуху не підтвердилася.

За повідомленням "Фонтанки", в Санкт-Петербурзі повідомлення про бомби надійшли у торгові центри "Капітолій", "Румба", "Веселка", "Пік", "Галерея", "Шкіперський молл", "Літо", а також у гіпермаркет "Лента" на Пулковськкому шосе і у готель "Росія".

"Повідомлення про мінування надходили електронною поштою і були нібито підписані ім'ям Володимира Путіна. У повідомленнях, направлених до московських ТЦ, стверджувалося, що у будівлі знаходиться бомба "номіналом на 600 кілограм тротилового еквівалента", яку начинено дробом", - зазначає ЗМІ.

Інформацію про те, що ТЦ "Румба" отримав електронні листи з погрозами мінування від імені президента РФ, підтвердили РБК в адміністрації торгового центру.