Собака шарахалася від зустрічних автомобілів / скріншот

Поліція на Сахаліні перевірить відео, на якому за машиною ДПС біжить прив'язана собака, повідомила 18 лютого прес-служба регіонального МВС.

За одним із джерел інформації, за кермом автомобіля перебував начальник районного відділення поліції міста Охи Шаміль Гаджиєв. Про це повідомляє Сибір.Реалії.

За підсумками перевірки буде дана оцінка діям поліцейських і перевірена інформація про порушення службового регламенту. "Цей співробітник буде притягнуто до суворої дисциплінарної відповідальності", – повідомила прес-служби відомства.

Відео дня

Читайте такожУ Росії шкуродери познущалися з собак, протягнувши їх за снігоходом на повній швидкості (відео)

На відео, опублікованому в інтернеті, видно, що по міській вулиці рухається автомобіль дорожньо-постової служби, а за ним біжить прив'язана собака. Вона сахається від зустрічних автомобілів. Тварина пробігла за автомобілем близько 200 метрів.

У коментарі агентству "Сахалін-Курили" Гаджиєв розповів, що на відео зображено епізод стандартного тренування службового собаки. Її не волочили, вона долала дистанцію сама і загальмувала тільки перед зустрічним транспортом. Але це, за словами Гаджиєва, нормальна реакція.

"Це поліцейська собака. Вона повинна захищати життя і цивільних людей, і співробітників поліції... І її потрібно тренувати... Правоохоронці не тільки влаштовують такі пробіжки, але стріляють при них. Щоб звикали до пороху і реагували відповідним чином. Хтось говорить про негуманною перевезення... Якесь негуманне перевезення? Після того як машина повернула наліво, де немає інших авто, вона спокійно продовжила виконувати команду", – пояснив Гаджиєв.

За його словами, у відомстві служить багато собак, але точну кількість не назвав, посилаючись на секретність інформації.