/ фото gazeta-n1.ru

У Бурятії, в Росії, лікарі замкнули вмираючого чоловіка в підсобному приміщенні, вважаючи його занадто буйним.

Про це пише місцеве видання "Номер один".

Інцидент стався в селі Баргузин на початку лютого. 40-річного місцевого жителя госпіталізували до лікарні з діагнозом двобічна пневмонія. Стан пацієнта почав погіршуватися і він ходив лікарнею, заглядаючи в палати і намагаючись знайти лікаря.

Відео дня

У лікарні сприйняли це як буйну поведінку і закрили чоловіка в задушливій підсобці, навісивши зовні амбарний замок. Там пацієнт помер.

Читайте такожШтовхни ближнього свого: у Росії лікар швидкої перевірив стан пацієнта ногою (відео)

Про смерть чоловіка стало відомо, коли батько приїхав його відвідати. У палаті сина не виявилося, а з його ліжка зняли постільну білизну. Ключ від замку в підсобку медики не могли знайти протягом півгодини, тоді батько пацієнта зажадав зрізати його болгаркою. Тіло сина лежало на підлозі біля батареї.

Згідно з результатами розтину, пацієнт помер від набряку легенів. Його лікар запевняє, що чоловіка зачинили на п'ять хвилин, але його родина вважає, що він пробув під замком не одну годину. Родичі загиблого направили заяви до прокуратури та Слідчого комітету РФ.

Раніше повідомлялося, що в онкологічному відділенні Амурської обласної дитячої клінічної лікарні в Благовєщенську діти роками заражалися гепатитом С – наразі кількість таких випадків перевалило за сотню. Як пише "Комерсант", діти з онкологією інфікуються гепатитом в цьому медзакладі вже близько десяти років - щонайменше з 2009 року.