Суд у Красноярському краї засудив колишнього заступника начальника красноярського управління Федеральної служби виконання покарань до чотирьох років позбавлення волі умовно за перевищення повноважень (п. «а» ч. 3 ст. 286 КК).

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету по регіону.

Читайте такожУ російській колонії ув'язнених стали годувати з лопат - почалося голодування

Відео дня

Мова йде про Миколу Шахова, якого позбавили звання підполковника і зобов'язали виплатити одному з потерпілих компенсацію в 40 тисяч рублів.

За версією слідства, в листопаді 2013 року підполковник був у відрядженні в ІЧ-43 Богучанського району. Шестеро ув'язнених відмовилися робити ранкову зарядку, за що співробітник ФСВП їх побив.

У 2018 році на YouTube потрапило відео побиття, на якому чути, що під час цього на тлі звучить знаменитий «Політ валькірій» Ріхарда Вагнера. Варто відзначити, що Вагнер був улюбленим композитором Адольфа Гітлера, а "Політ валькірій" став невдовзі символом німецьких люфтваффе, які бомбили під цю музику в німецьких документальних фільмах міста Європи і Радянського Союзу.

Як повідомляв УНІАН, ув'язнені Володимирського централу (тюрма № 2) в Росії поскаржилися на побиття та тортури цілодобовою музикою.