В'язні звернулися до РПЛ за допомогою і з проханням розібратися в ситуації / фото УНІАН

В'язні Володимирського централу (тюрма № 2) у Росії поскаржилися на побиття та катування цілодобовою музикою.

Про це «МБХ медиа» повідомив член Ради з прав людини (РПЛ) Андрій Бабушкін.

Читайте такожВ омській колонії в'язні повстали і зажадали «більш м'яких умов»

Відео дня

В'язні звернулися до РПЛ за допомогою і з проханням розібратися в ситуації.

«Вони скаржилися на три речі. Перше - вночі та вдень звучить музика. Друге - один з них скаржився на те, що до нього застосовувалося фізичне насильство і загрози побиття. Третє - листи, що направляються в Раду з прав людини при президенті не доходять до адресата», - розповів Бабушкін.

За його словами, побиття ув'язнених відбувалося неодноразово.

«Звичайна музика, приємна. Але коли вона грає цілу добу, то людина починає її ненавидіти. Ув'язнені сплять під музику, встають під музику, пишуть листи під музику», - пояснив правозахисник.

Він підкреслив, що РПЛ має намір звертатися в компетентні органи, прокуратуру, до уповноваженого з прав людини і при необхідності в Слідчий комітет.

Скарги ув'язнених Бабушкін отримав, коли разом з уповноваженою з прав людини у Володимирській області Людмилою Романовою відвідував в'язниці. Цей візит був пов'язаний з відмовою від їжі трьох засуджених «Володимирського централу».

В кінці грудня 2018 року прокуратура і поліція почали перевірку Володимирського централу після того, як один з ув'язнених в результаті тортур співробітниками в'язниці позбувся мови. Пізніше він заявив, що сам пошкодив собі орган, і не має претензій до співробітників ФСВП.